Навіны
25.07.2018 Грамадства
Тэрмін бязвізавага знаходжання замежных грамадзян у Беларусі павялічаны да 30 сутак
 
Пры ўездзе ў краіну і наступным выездзе праз Дзяржаўную мяжу ў Нацыянальным аэрапорце Мінск тэрмін бязвізавага знаходжання можа складаць да 30 дзён. Адпаведны ўказ Прэзідэнт Беларусі Аляксандр Лукашэнка падпісаў 24 ліпеня, паведамілі ў прэс-службе кіраўніка дзяржавы.
 
Раней ужо быў выпушчаны ролік пра бязвізавы ўездзе ў Беларусь, у ім усё актуальна за выключэннем тэрміну знаходжання:
 
У падписаным дакуменце актуалізаваны пералік дзяржаў, грамадзяне якіх маюць права скарыстацца рэжымам бязвізавага ўезду і выезду: з яго выключаны краіны, з якімі Беларусь заключыла двухбаковыя пагадненні аб узаемнай адмене віз.
 
Для бязвізавага ўезду ў Беларусь замежным грамадзянам неабходна пры сабе мець:
 
Сапраўдны пашпарт або дакумент, які замяняе яго, прызначаны для выезду за мяжу;
Грошы (на кожны дзень знаходжання суму ў валюце або беларускіх рублях, эквівалентную не менш чым двум базавым велічыням, альбо 50 базавых велічынь, калі знаходжанне складзе поўныя 30 дзён),
Медыцынскі страхавы поліс, які дзейнічае ў Беларусі, на суму не менш за 10 тыс. еўра.
 
Для грамадзян В'етнама, Гаіці, Гамбіі, Індыі, Лівана, Намібіі і Самоа абавязковым дадатковым патрабаваннем з'яўляецца наяўнасць у пашпарце сапраўднай шматразовай візы дзяржаў ЕС або Шэнгенскай зоны з адзнакай аб ўездзе на іх тэрыторыю, а таксама авіябілетаў з пацвярджэннем ў іх вылету з Нацыянальнага аэрапорта Мінск на працягу 30 дзён з даты ўезду.
У дачыненні да грамадзян Кітая дадзены парадак бязвізавага ўезду ў Беларусь будзе прымяняцца да 10 жніўня 2018 года - да ўступлення ў сілу двухбаковага пагаднення аб узаемным бязвізавы рэжым для ўладальнікаў звычайных пашпартоў.
Парадак бязвізавага перамяшчэння праз аэрапорт не распаўсюджваецца на асоб, якія прыбываюць у Беларусь авіярэйсамі з Расіі, а таксама якія плануюць вылецець у расійскія аэрапорты, паколькі дадзеныя рэйсы з'яўляюцца ўнутранымі, пагранічны кантроль на іх не ажыццяўляецца.
 
Бязвізавы рэжым таксама не распаўсюджваецца на замежных грамадзян, якія едуць у Беларусь для працаўладкавання, вядзення камерцыйнай дзейнасці і навучання, працягласць якога перавышае 30 сутак.
 
Тэрмін бязвізавага знаходжання вылічаецца ў цэлых каляндарных сутках. Першым сутак адпавядае дата прыбыцця, апошнім - дата убыцця (па-за залежнасці ад часу прыбыцця або убыцця). Пры гэтым тэрмін бязвізавага знаходжання не можа быць прадоўжаны звыш устаноўленых 30 сутак.
 
Замежныя грамадзяне, якія плануюць знаходзіцца ў Беларусі больш за пяць рабочых дзён, павінны будуць зарэгістравацца ў органах унутраных спраў па месцы свайго знаходжання ў краіне. Пры пражыванні ў гасцініцах, хостэлах, санаторыях і іншых калектыўных сродках размяшчэння рэгістрацыя ажыццяўляецца адміністрацыямі гэтых устаноў па змаўчанні падчас засялення.
 
Паводле: http://www.belta.by/president/view/srok-bezvizovogo-prebyvanija-v-belarusi-prodlen-do-30-dnej-311638-2018/